Hoe verwijdert u duivenstront?

  • C-Maxi Flyteam
  • C-Maxi
  • apr/22/2022

Duivenpoep schoonmaken lijkt op het eerste oog wellicht niet een klus waar u een professioneel schoonmaakteam voor hoeft in te schakelen. Toch is duivenstront verwijderen lastiger dan u denkt. Vooral het verwijderen van duivenpoep van gevels is best een uitdagende klus, zeker als het hierbij gaat om grotere gebouwen zoals bijvoorbeeld een kantoorpand of monumentaal gebouw. Bovendien is het verwijderen van duivenuitwerpselen een hardnekkigere klus dan u zou verwachten. Voert u deze klus verkeerd uit, dan kan dit leiden tot schade aan de ondergrond. Daarnaast kan duivenpoep allerlei ziektes bevatten. Zonder veilige aanpak kunt u hierdoor flink ziek worden.

Daarom kunt u duivenpoep verwijderen het beste overlaten aan een professioneel team. Zo weet u zeker dat alles grondig gereinigd wordt, er geen beschadigingen aan de ondergrond ontstaan en dat het opruimen op een veilige manier plaatsvindt. In deze blog vertellen we u meer over het belang van duivenpoep schoonmaken, hoe wij dit voor u aanpakken en hoe u in de praktijk te maken kan krijgen met duivenuitwerpselen.

Waarom is duivenstront opruimen van belang?

Vogelpoep is in het algemeen niet iets waar we ons al te druk over maken. We krijgen er allemaal wel eens mee te maken, bijvoorbeeld op de auto. We maken het schoon en we denken er verder niet over na. Ook de gevels van gebouwen kunnen flink onder de vogelpoep, specifiek duivenpoep, komen te zitten. Dit lijkt onschuldig, maar dat is het niet. Door de hoge zuurgraad zorgen deze uitwerpselen ervoor dat steen en diverse metalen sneller verweren. Het is daarom van belang dat duivenstront zo snel mogelijk verwijderd wordt, ook omdat de poep vlekken kan achterlaten. Hierdoor zal uw kantoorpand er een stuk slechter uit komen te zien. Een renovatie kan hierdoor nodig zijn.

Dat is een schadepost waar u niet op zit te wachten. Maar naast materiële schade zijn er nog meer redenen waarom duivenpoep verwijderen van belang is. De uitwerpselen van duiven bevatten namelijk allerlei soorten bacteriën en ziektes. Op een onveilige manier duivenpoep schoonmaken kan ervoor zorgen dat u flink ziek wordt. Daarom raden we altijd aan om deze klus over te laten aan een professioneel schoonmaakbedrijf.

Duivenpoep verwijderen: hoe pak je dit aan?

Spoed schoonmaak kunt u terecht bij C-Maxi. Zo ook voor het verwijderen van duivenuitwerpselen. Wij kunnen op afroep worden ingezet, ideaal als u zo snel mogelijk duivenpoep wilt laten schoonmaken. Dat is nog eens vliegende schoonmaak, extra toepasselijk als het gaat om duivenpoep! Maar hoe gaan wij hierbij te werk?

Ten eerste beginnen we met het maken van een snelle inventarisatie. Zo zien we precies waar de duivenstront zich bevindt en kunnen we hierop gebaseerd het meest effectieve plan van aanpak opstellen. Wij maken gebruik van de beste schoonmaakmiddelen en -materialen, zodat we op een zo veilige mogelijke manier de duivenpoep kunnen verwijderen zonder dat hierbij de ondergrond wordt aangetast. We gaan aan de slag en zorgen ervoor dat de opkuis vlot verloopt. Vervolgens laten we u zien hoe u de kans op duivenpoep kunt verkleinen. Hierbij kunt u onder meer gebruik maken van duivenpinnen, neproofvogels en objecten die schitteren. Mocht er toch weer duivenpoep van de gevels verwijderd moeten worden, dan kunt u altijd bij ons terecht.

Duivenstront verwijderen in de praktijk

Duivenpoep lijkt onschuldig, maar door de hoge zuurgraad kan het onder meer gevels aantasten. Vooral monumentale gebouwen worden hier vaker door getroffen dan u wellicht zou verwachten. Uit een berekening van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is zelfs gebleken dat duivenpoep op jaarbasis leidt tot miljoenen euro’s aan schade. In de praktijk berokkent duivenstront dus meer schade dan u zou denken. Laat daarom duivenpoep op monumentale gegevens zo snel mogelijk schoonmaken door ons.

Daarnaast krijgen kantoorpanden geregeld te maken met duivenpoep. Ook deze gebouwen kunnen op negatieve wijze aangetast worden door duivenuitwerpselen. Bovendien is de buitenzijde van uw kantoorpand uw uithangbord. Ziet dit er vies uit, dan maakt u een slechte eerste indruk op nieuwe klanten en zakelijke relaties. Bespaar uzelf de kosten van een renovatie van uw gevel en laat de duivenpoep door ons schoonmaken. Het resultaat zal voor zich spreken.

Duivenpoep schoonmaken door C-Maxi

Duivenpoep laten verwijderen door ons C-Maxi Flyteam behoort tot de mogelijkheden. We gaan hierbij effectief, grondig en zorgvuldig te werk. Zo bent u niet alleen van de duivenpoep af, maar de ondergrond zal er weer goed uit komen te zien. Wij pakken dit op een veilige manier aan. Wij zijn een professioneel poetsbedrijf uit Antwerpen met vele jaren aan ervaring als het gaat om uiteenlopende schoonmaakdiensten. Zo ook als het gaat om duivenstront verwijderen. Neem geen onnodig risico door zelf de duivenpoep op te ruimen, want de stofwolken die tijdens het kuisen ontstaan kunnen ingeademd worden en u vervolgens flink ziek maken. Meer informatie? Via de buttons hieronder kunt u een offerte aanvragen of contact met ons opnemen.