Schoonmaak na bluspoeder / brandblusser

Moderne brandblussers zijn een stuk veiliger dan dat ze vroeger waren. In plaats van blussen met water, weten we inmiddels dat blussen met zogenaamd bluspoeder veel efficiënter is. Het grote nadeel is alleen dat de chemische stoffen die in de bluspoeder zitten behoorlijk hardnekkig zijn. Dat moeten ze wel zijn, om vuur te kunnen doven, maar het is wel onhandig te verwijderen.

 

Of er nu echt een brand was waarvoor de poeder ingezet moest worden, of dat het ‘slechts’ een ongelukje met de brandblusser was. Uw pand en alles erin zal behoorlijk onder de witte poeder zitten. Dit verwijderen is een behoorlijke klus, wat u niet simpelweg met een spons en emmer zult klaren.

 

Bluspoeder reinigen? Bluspoeder, het geeft een puinhoop! Dat bluspoeder een puinhoop maakt, dat kan. De vraag die dan ontstaat is:”Hoe maak ik het schoon, hoe reinig ik alles” Bluspoeder verwijderen en opruimen. Wij reinigen het milieuvriendelijk op uw locatie voor u op. 

 

C-Maxi heeft de juiste kennis in huis voor het op de juiste wijze verwijderen van bluspoeder. Water werkt averechts en ook de stofzuiger haalt weinig uit – dit poeder kan elektrische apparatuur goed beschadigen. Daarom werken wij met speciale apparatuur en schoonmaakmiddelen om na een incident het poeder volledig te verwijderen en te voorkomen dat uw elektronica onherstelbaar beschadigd raakt

Goed Te Weten: Verzekering Brandschade

Onlangs kwamen wij weer bij een klant die behoorlijk wat brandschade had opgelopen. Niet zozeer door de brand zelf, maar wel door het bluspoeder. Dit goedje is zeer effectief in het stoppen van de brand, maar blijft daarna helaas behoorlijk hardnekkig vastplakken aan de ondergrond. Om nog maar niet te spreken van de schade die het kan berokkenen aan elektrische apparatuur.

In dit geval was de aanleiding een kleine brand in de keuken, die de klant zelf geblust heeft met de poederblusser. Hij was in de veronderstelling dat de meeste schade – veroorzaakt door het poeder – niet door de verzekering gedekt zou worden. Het was immers niet direct veroorzaakt door de brand.

Later bleek hij het toch opgestuurd te hebben. En wat bleek? De verzekering komt ook al tussenbeide als er sprake is van schade door brandbluspoeder. Als de klant zelf een kleine brand blust, valt dit onder de polis brandverzekering – die hier in België verplicht is. Dit kan u behoorlijk wat geld schelen. En hoe sneller de poeder verwijderd is, hoe kleiner de kans op grote, blijvende schade. Daarom is het zaak om het meteen aan te pakken.

Aarzel dan ook niet om na een incident met bluspoeder contact op te nemen met C-Maxi voor de schoonmaak. De kosten hiervan kunt u volledig verhalen op de polis.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches