Schoonmaak na bluspoeder / brandblusser

Bluspoeder reinigen? Dit is hoe!

Een poederblusser, het is iets waar je liever niet mee in aanraking komt maar ook iets waarmee je erg blij bent dat je het hebt kunnen gebruiken.

Sinds de komst van de poederblusser zijn veel ruimtes zoals auto’s, keukens en werkplekken er een stuk veiliger op geworden. Waar water in sommige gevallen alleen maar ‘’olie op het vuur’’ is, is bluspoeder een kei in het doven van vuur. Bluspoeder scheidt op moleculair niveau de brandstof en de zuurstof van elkaar waardoor de brand zal doven, dat wordt ook wel een negatief katalytisch effect genoemd. Naast dat het bluspoeder de brand dooft heeft het ook de eigenschap om veel warmte op te nemen waardoor de temperatuur in een ruimte daalt. Een ander voordeel van de poederblusser is dat je deze opnieuw kunt gebruiken. Na gebruik of eens in de 10 jaar kun je de poederblusser opkuisen en laten bijvullen voor een nieuwe noodsituatie.

Bluspoeder opkuisen

Het poeder waarmee geblust wordt is zo fijn dat het bijna op een vloeistof lijkt wanneer je het beweegt. Het voordeel daarvan is dat het overal tussen kan komen om het vuur te bestrijden maar het nadeel is dat het ver na het blussen van de brand nog steeds overal tussen zit. Doordat het poeder zo fijn is blijft het langer in de lucht hangen en zul je het meters verderop nog terugvinden. Ook is het poeder te fijn om met een gewone stofzuiger op te kunnen zuigen, het wordt met dezelfde vaart aan de achterkant van de stofzuiger de ruimte weer in geblazen. Met een industriële stofzuiger zul je meer succes hebben, daarin zit een speciaal filter dat ook deze fijne stof op kan vangen.

Voor het opkuisen van bluspoeder kon je in het verleden gewoon water gebruiken maar omdat door de samenstelling die toen werd gebruikt ook sneller klonten ontstonden is deze aangepast. De nieuwe samenstelling heeft ervoor gezorgd dat de stof een groter waterafstotend vermogen heeft. Fijn om het vormen van klonten tegen te gaan maar een crime bij het opkuisen van het bluspoeder.

Schade van bluspoeder?

Bij de schoonmaak van bluspoeder komt veel expertise kijken. De juiste kennis in combinatie met de juiste gereedschappen zorgt ervoor dat u weer een bluspoeder vrije ruimte krijgt en dat uw elektrische apparatuur niet blijvend beschadigd raakt.

C-MAXI is expert in het schoonmaken van door bluspoeder vervuilde ruimtes. Van parkeergarage tot appartement, wij zorgen ervoor dat er geen bluspoeder meer te vinden is. Naast het verwijderen van het bluspoeder maken wij de ruimtes ook helemaal schoon en gebruiksklaar. Vraag nu geheel vrijblijvend uw offerte aan.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches