Duivenpoep schoonmaken

Duivenpoep is een groot probleem in stedelijke gebieden, zoals in Antwerpen. De uitwerpselen van de duiven bevatten zuren die gebouwen aantasten. Bovendien brengt duivenpoep gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het bij duivenpoep schoonmaken belangrijk om met alle risico’s rekening te houden. Wil je in België, zoals in of rond Antwerpen duivenpoep op een professionele manier laten verwijderen? Dan staat C-maxi Flyteam graag voor je klaar. Vraag gerust vrijblijvende een offerte aan.

Gevolgen van duivenpoep

Het is van belang om de gevolgen van duivenpoep niet te onderschatten. In de uitwerpselen zitten zuren, zoals zwavelzuur en fosforzuur. Indien deze zuren op gebouwen terechtkomen, zoals op gevels of balkons, ontstaat er schade die vaak onherstelbaar is. Ben je een gebouweigenaar of beheerder van een monument? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met duivenoverlast en duivenpoep. Het is dan aan te raden om actie te ondernemen.

Het is gevaarlijk voor de gezondheid als de duivenpoep eenmaal is opgedroogd. Er is dan namelijk sprake van verstoffing en deze stof heeft allerlei risico’s voor de gezondheid. Het is mogelijk dat je bij duivenpoep verwijderen last krijgt van een allergische reactie. Dat komt omdat je de stof van de opgedroogde duivenpoep dan inademt. In ernstige situaties is het zelfs mogelijk dat er ziekten ontstaan, zoals de papegaaienziekte of een longziekte. De kans bestaat dat er in de uitwerpselen van duiven ziektekiemen, parasieten, schimmels of bacteriën aanwezig zijn. Dit verhoogt het gezondheidsrisico.

  • Schade aan gebouwen
  • Allergische reactie
  • Longziekte
  • Papegaaienziekte
  • Parasieten, schimmels, bacteriën

Hoe verklein je de kans op duivenpoep?

Het is belangrijk om duivenpoep te verwijderen, maar het is nog beter om te voorkomen dat duiven jouw dak, balkon of vensterbank als rustplaats uitkiezen. Er zijn bijvoorbeeld speciale duivenpinnen, die geschikt zijn om op je vensterbank te plakken. De pinnen voorkomen dat duiven op je vensterbank plaatsnemen.

Een andere manier om te verhinderen dat je duivenpoep moet opruimen, is door duiven met een ultrasoon geluid te verjagen. Hier zijn speciale kastjes voor ontwikkeld. Verder is het mogelijk om een nepvogel neer te zetten of een voorwerp dat schittering afgeeft te bevestigen. Denk daarbij aan cd-schijfjes of aan een discobol. Duiven komen graag op voedsel af en het is dus belangrijk om de omgeving schoon te houden. Als je een keer restjes voedsel achterlaat, dan komen de duiven daar op af. Je loopt dan het risico dat de duiven terugkeren in de hoop opnieuw voedselresten aan te treffen.

  • Duivenpinnen op vensterbanken
  • Neproofvogel neerzetten
  • Ultrasoon geluid laten horen
  • Voorwerpen met schittering ophangen
  • Omgeving schoonhouden (geen voedselresten)

Laat C-maxi Flyteam duivenpoep verwijderen

Laat C-maxi Flyteam duivenpoep opruimen om gezondheidsrisico’s en verdere aantasting van gebouwen te voorkomen. Ons team is gespecialiseerd in duivenpoep schoonmaken en maakt daarbij gebruik van de nodige beschermingsmiddelen. Hygiënisch werken is daarbij een van de kenmerken van onze professionele schoonmaakdienst.

Breng je gezondheid niet onnodig in gevaar door zelf duivenpoep te verwijderen. Dit is een specialisatie waarbij je zorgvuldig te werk moet gaan. We komen graag langs om het duivenpoepprobleem aan te pakken en op te lossen. Het is wel belangrijk om, nadat wij de duivenpoep hebben opgeruimd, maatregelen ter preventie te nemen. Dit is mogelijk door de eerder genoemde adviezen op te volgen, zodat je duiven weghoudt van de omgeving.

Wil je meer weten over onze diensten?

Wil je meer weten over de diensten van C-maxi Flyteam? Neem contact met ons op en stel je vraag. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor eenmalige schoonmaak om duivenpoep te verwijderen. Ons team is 24/7 inzetbaar voor incidentele of structurele schoonmaakdiensten.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches