Schoonmaken duivenpoep

DUIVENPOEP VERWIJDEREN

Duivenpoep schoonmaken is één van de meest hardnekkige klussen waar we bij C-maxi mee te maken krijgen. Naast de hardnekkigheid zorgt het snel voor schade aan de ondergrond en wanneer je niet goed uitkijkt kun je er ook nog ontzettend ziek van worden.

Duivenpoep, minder onschuldig dan het lijkt.

Hoewel het vrij onschuldig lijkt kleven er aan duivenpoep en aan het opkuisen van duivenpoep verschillende nadelen. Duivenpoep heeft, met name door de aanwezigheid van fosforzuur en zwavelzuur, een erg hoge zuurgraad wat ervoor zorgt dat het verweringsproces van bijvoorbeeld steen en verschillende metalen versneld. Wanneer het te lang blijft zitten zal er na het verwijderen van de poep een vlek zichtbaar blijven. Naar schatting van De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ontstaat er jaarlijks voor miljoenen euro’s aan schade door de aanwezigheid van duivenpoep in en op monumentale gebouwen.

Naast dat duivenpoep voor veel materiele schade kan zorgen draagt het vaak ook verschillende bacteriën, schimmels of ziektes met zich mee. Bij het opkuisen van de harde en droge duivenpoep kunnen de kleine stofwolkjes die ontstaan zich gemakkelijk door de lucht verspreiden en vervolgens ingeademd worden.

De kans op duivenpoep verkleinen

Er zijn verschillende manieren om de aanwezigheid van duiven en daarmee ook duivenpoep te verkleinen. Je kunt duivenpinnen plaatsen, dat zijn strips met dunne pinnen die je op bijvoorbeeld een vensterbank plakt zodat de beestjes nergens meer kunnen zitten of je bevestigt een kastje met ultrasoon geluid dat ervoor zorgt dat de duiven helemaal niet meer in die buurt willen zitten. Ook kun je ze laten schrikken door de aanwezigheid van een neproofvogel of door iets op te hangen wat schittert zoals bijvoorbeeld oude cd’s aan een stukje touw. Daarnaast is het verstandig om te zorgen dat er zo min mogelijk water en voedsel aanwezig is zodat duiven geen reden meer hebben om op die plek te zijn. Als het kwaad al geschied is en u wilt de duivenpoep laten verwijderen dan kunt u het beste een professioneel bedrijf inhuren om dat te doen en vervolgens de eerdergenoemde maatregelen treffen om herhaling te voorkomen.

C-maxi, expert in het verwijderen van duivenpoep

Als u opzoek bent naar een schoonmaakbedrijf in Antwerpen dat is gespecialiseerd in het verwijderen van duivenpoep dan bent u bij C-maxi aan het juiste adres. In en rondom Antwerpen is schoonmaakbedrijf C-maxi een begrip als het gaat om de schoonmaak en het opkuisen van hardnekkig of niet alledaags vuil en het verwijderen van duivenpoep is daar een groot onderdeel van. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw schoonmaakklus of bel direct met ons 24/7 bereikbare spoednummer voor noodgevallen waarvoor ons speciale Flyteam wordt ingezet.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches