Nicotineaanslag & Rooklucht Verwijderen

Nicotineaanslag en rooklucht verwijderen

Een slechtere dienst kun je je huis niet bewijzen: roken. De nicotineaanslag en rooklucht verwijderen is een helse taak, waar in veel gevallen een simpele schoonmaak niet voldoende voor is. Om de gevolgen van langdurig rookgedrag in een woning ongedaan te kunnen maken, is een specialistische aanpak vaak de enige oplossing.

Ook is het iets wat niet te lang moet blijven liggen. Nicotineaanslag en een rooklucht vormen wel degelijk een risico voor de gezondheid, ook al wordt er op het moment niet meer ‘echt’ gerookt. Toch kan deze rook nog voor behoorlijk wat problemen zorgen. Zo dalen er allerlei giftige stoffen neer als iemand rookt. Deze blijven in de omgeving, zelfs als de roker zelf niet meer in die omgeving is.

Het wordt pas echt gevaarlijk als deze stoffen zich vervolgens binden aan veelvoorkomende verontreinigingen in een woning. De combinatie hiervan kan mogelijk kankerverwekkend zijn. Zo is deze achtergebleven nicotineaanslag en rooklucht ook een aanslag op uw gezondheid – en die van uw gezinsleden, met name minderjarige kinderen.

De nicotineaanslag in de woning kunt u vooral terugvinden op wanden, plafonds, kozijnen, en deuren – naast de meubels, uiteraard, als die achter zijn gebleven. En hoe langer er binnenshuis gerookt is, hoe dikker deze aanslag zal zijn. De aanslag geeft ook de penetrante rooklucht af die velen van ons associeren met een ‘rookhuis’.

Het goede nieuws is dat er veel gedaan kan worden. Nicotineaanslag en rooklucht verwijderen is dan weliswaar moeilijk, het is zeer zeker niet onmogelijk. Zo dienen alle oppervlaktes waar de nicotine zich aan is gaan hechten grondig schoongemaakt te worden. Alleen dan krijg je de lucht en de aanslag uit de woning. Simpel luchten of gebruik maken van luchtverfrissers is niet afdoende, zolang de ‘bron’ van de geur (de aanslag) niet aangepakt wordt.

Wellicht denkt u aan verhuizen, waarbij u uw oude woning zo gunstig mogelijk wil presenteren – wist u dat nicotineaanslag en een rooklucht een groot effect heeft op uw woningwaarde? Of bent u of een gezinslid gestopt met roken en wilt u definitief dit ‘verleden’ vaarwel zeggen. Dan is het tijd voor een grondige reiniging.

Bij lichte of milde gevallen kunt u zelf nog aan de slag. Houd daarbij in gedachten dat de bron niet in de ‘lucht’ hangt, maar in uw muren, vloerbedekking en meubels zit. De nicotineaanslag kan met een grondige reiniging verwijderd worden, waarna u eventueel zelfs kunt kiezen – in het geval van uw muren of plafond – voor een nieuwe verfbeurt. Kies daarbij voor een geur-dichtende grondverf. Tapijten of vloerkleden moeten grondig gereinigd en gestoomd worden om de geur te elimineren. Hetzelfde geldt voor uw gordijnen en meubels.

Levert dit alles niet het gewenste resultaat op? Of heeft u de tijd en energie niet om deze klus aan te pakken? Dan kunt u vertrouwen op een ervaren schoonmaakbedrijf. Deze brengen de expertise en middelen mee om zelfs de meest ‘doorrookte’ woning aan te pakken. Wij, van c-maxiflyteam.be, nemen standaard een breed assortiment aan reinigingsmiddelen mee. Deze breken geuren op hun moleculaire niveau af, daarmee de rooklucht aanpakkend. Ook hebben wij industriële middelen tot onze beschikking waarmee we nicotineaanslag efficiënt en geurloos kunnen verwijderen.

Verder nemen wij bij een dergelijke reiniging ook uw meubels, tapijten en vloerbedekking mee voor een dieptereiniging. Zo weet u zeker dat u, na ons bezoek, in een heerlijk frisse en rookvrije woning achterblijft. Benieuwd? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches