Hoarding schoonmaak

Hoarding schoonmaak is in bepaalde situaties nodig om een woning weer leefbaar te maken. Hoarding is een verzamelstoornis, waarbij een bewoner steeds doorgaat met het verzamelen van spullen. Dit varieert van stapels kranten en etensresten in de woonkamer tot een opstapeling van lege blikjes en vuilnis. Een dergelijke onbewoonbare situatie vereist een professionele hoarding schoonmaak en dat is precies waar C-maxi Flyteam in gespecialiseerd is. Heeft u iemand in uw omgeving met een verzamelstoornis en is het tijd om aan de schoonmaak te beginnen? Bel ons gerust of vraag direct een offerte aan.

Stappenplan bij hoarding schoonmaak

Het is bij hoarding schoonmaak belangrijk om met een professionele aanpak te werken. Daarom maken we gebruik van een praktisch stappenplan dat u inzicht geeft in onze werkwijze en in het eindresultaat.

Begeleiding

Begeleiding is een belangrijk onderdeel van het stappenplan bij hoarding schoonmaak, bijvoorbeeld als de verzamelaar zelf niet inziet dat er sprake is van een onhoudbare situatie door hoarding. In dat geval is het belangrijk om naast het opruimen en de reiniging psychologische hulp te bieden met als doel dat de hoarder vrijwillig meewerkt. Daarbij maakt onze professionele schoonmaak bij de verzamelstoornis duidelijk het verschil. Een leeg en opgeruimd huis maakt ruimte in de geest en het huis voelt dan weer aan als thuis. 

Opruimen

Het opruimen van de spullen die door de verzamelstoornis zijn opgestapeld, vindt altijd in overleg plaats. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u de opdracht geeft om het huis compleet te ontruimen en de spullen als afval af te voeren. Of dat u aanwijst welke spullen bewaard moeten blijven, bijvoorbeeld ook als er sprake is van een situatie met erfgenamen, waarbij er spullen zijn die u wilt houden. Het opruimen bij hoarding schoonmaak voeren wij efficiënt, snel en vakkundig uit. Wij hebben namelijk veel ervaring met de schoonmaak van huizen bij verzamelstoornissen en passen daarom een effectieve werkwijze toe.

Reiniging en desinfectie

Na het opruimen en leeghalen van de woning begint de hoarding schoonmaak met het reinigen van alle ruimtes. Daarbij maken wij gebruik van verschillende reinigings- en desinfectiemiddelen. Wij zijn gewend om de schoonmaak uit te voeren bij zwaar vervuilde woningen en kijken nergens meer van op.

Waarom een schoonmaakbedrijf bij een verzamelstoornis?

Er is bij hoarding schoonmaak een professionele aanpak nodig. In de eerste plaats is er voor betrokkenen vaak geen doorkomen aan. Het is geen kwestie van beginnen met spullen weg te gooien, want de moed zakt u al snel in de schoenen. Bovendien zijn er situaties waarin de veiligheid door de grote hoeveelheid spullen en afval in het geding komt.

Een jarenlange verzamelwoede leidt bovendien tot onhygiënische situaties met gezondheidsrisico’s tot gevolg. C-maxi Flyteam is ervaren in hoarding schoonmaak en houdt rekening met een veilige werksituatie. Bovendien heeft u nergens omkijken naar en is het eindresultaat een opgeruimd en schoon huis, dat toegankelijk en bewoonbaar is.

Neem direct contact op

Neem voor het ontruimen en de schoonmaak gerust contact op met C-maxi Flyteam. We zijn direct inzetbaar en in noodsituaties zelfs 24/7 bereikbaar. Ons ervaren team van medewerkers is van alles gewend en beschikt over ervaring met de hoarding schoonmaak, maar weet ook op een juiste en respectvolle manier om te gaan met hoarders.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches