Schoonmaak na overlijden

Schoonmaak na overlijden / onopgemerkte dood

Vaak staat de schoonmaak na overlijden van een geliefde, dierbare of kennis niet bovenaan uw lijstje. Begrijpelijk, er zijn immers genoeg andere dingen die belangrijker zijn. Het organiseren van een waardig afscheid, bijvoorbeeld. Of het afhandelen van de nalatenschap.

Nog te vaak denken mensen dat het daarna wel een keer komt. Een middagje samen aan het werk en dan zal het wel lukken om de woning waarin de overledene gevonden is schoon te krijgen.

Onze tip? Niet doen! Niet alleen is het behoorlijk zwaar mentaal gezien, het kan ook nog eens behoorlijk onhygiënisch en zelfs potentieel gevaarlijk zijn. Veel mensen zien het als een vorm van rouwverwerking of afscheid nemen, maar zo romantisch als dat het er vaak uitziet in films is het absoluut niet.

De schoonmaak na overlijden is een opkuis die bij uitstek overgelaten dient te worden aan een ervaren schoonmaakbedrijf. Zij hebben de kennis en middelen in huis om de woning van de overledene snel weer gereinigd en gedesinfecteerd te hebben, zonder u op te schepen met de onprettige beelden en geuren.

Zeker de schoonmaak na een onopgemerkte dood is een specialistische aangelegenheid die overgelaten dient te worden aan de professionals. Zelfs als u de overledene niet persoonlijk kende en het schoonmaken dus geen mentaal zware klus lijkt, kunt u het beter niet zelf doen.

Het is zonder twijfel één van de treurigste gebeurtenissen die er bestaan: iemand die komt te overlijden aan natuurlijke oorzaken, maar vervolgens dagenlang, of soms zelfs weken- of maandenlang, ongemerkt in de woning blijft liggen.

Zelfs in deze tijden van sociale media en continu contact zien we het nog geregeld voorbij komen. Krantenkoppen over een lichaam dat na enkele maanden ontdekt is, pas nadat de buren begonnen te klagen over de stank. Het zal je maar gebeuren.

Als nabestaande, woningeigenaar of huurbaas kun je ineens in deze situatie belanden. Een onopgemerkt overlijden maakt dat er vaak vele lichaamssappen vrijgekomen zijn, die niet alleen erg onhygiënisch maar potentieel gevaarlijk voor de gezondheid zijn. Zo kunnen diverse infecties en besmettingen, waaronder hepatitis, zich vrijelijk verspreiden via het achtergebleven bloed. Er zijn gevallen bekend waarbij HIV, hepatitis B, hepatitis C, en MRSA ontdekt zijn op een plek van overlijden.

Om dit te neutraliseren, kiest u het beste voor een ervaren schoonmaakbedrijf die u dit bijzonder nare klusje uit handen kan nemen. Zo hoeft u zich niet druk te maken om de traumatische beelden en geuren, en krijgt u tegelijkertijd de garantie van een hygiënisch schone desinfectie van uw pand.

Snel inzetbaar, flexibel, en gegarandeerd professioneel – dat is de service die u van het team van c-maxiflyteam.be mag verwachten. Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Professionele opkuis/ schoonmaak na zelfmoord / moord

Een (zelf)moord is een van de ingrijpendste gebeurtenissen waar een naaste mee geconfronteerd kan worden. Niet alleen is er de nasleep van het ‘hoe’ en ‘waarom’, het onbegrip en het gebrek van een passend afscheid. Ook is er vaak de onprettige nasleep vanuit juridische of medische oogpunten, waarbij verregaand – en vaak zeer onprettig – onderzoek gedaan wordt naar aanleidingen en gevolgen.

Als dat allemaal voorbij is, blijft er nog de kwestie van de ruimte waar de zelfmoord of moord plaatsgevonden heeft. Meestal de woning van de overledene, al kan het ook op andere plekken zijn. Hoe het ook zij, deze plek zal voor u, als nabestaande, nooit meer dezelfde zijn. Iedere keer dat u door de deur loopt, herinnert u zich weer deze gebeurtenis. Beelden die op uw netvlies gebrand kunnen zijn.

Alhoewel niemand deze beelden niet voor u kan verwijderen, kan er wel hulp ingeschakeld worden voor het opschonen van de ruimte(s). Aangezien er vaak een behoorlijke hoeveelheid bloed en andere lichaamssappen achtergebleven zijn, kan dit een confronterende en mentaal zware klus zijn. Eentje die u dus beter niet zelf aanpakt.

Naast de overduidelijke persoonlijke nadelen van het schoonmaken van een plaats waar zoiets gruwelijks heeft plaatsgevonden, zijn er nog andere redenen dat u er beter zelf niet aan kunt gaan staan. Zo kunnen er aanzienlijke gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn – waaronder het gevaar op besmetting met HIV, hepatitis B of C, of MRSA door de aanwezigheid van besmet bloed.

Daarnaast zal het enorm lastig blijken om alle sporen te verwijderen met de standaard schoonmaakmiddelen: zeker als het een vloerbedekking of andere vorm van bekleding betreft, vraagt dit toch om een zeer specifieke aanpak. Daarom is het altijd aan te raden om uzelf het verdriet en de frustratie van het schoonmaken te besparen – en direct contact op te nemen met een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in dergelijke calamiteitenschoonmaak.

Het team van c-maxiflyteam.be helpt u snel, vriendelijk en discreet. Zo zijn wij snel en zeer flexibel inzetbaar en brengen wij een no-nonsense houding mee die u compleet ontzorgt. Geen onnodige vragen, formulieren of analyses – maar snel en effectief grondig schoonmaken. Dat garanderen wij u. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op. Wij staan u graag te woord.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches