Het verwijderen van nicotineaanslag

  • C-Maxi Flyteam
  • C-Maxi
  • apr/06/2022

Roken, ondanks dat het op steeds meer plekken verboden wordt en ook steeds meer Belgen het beginnen af te keuren wordt het nog steeds door zo’n 15% van de Belgische bevolking (van 15 jaar of ouder) gedaan. Dat komt neer op ruim meer dan 1,5 miljoen Belgen die op dagelijkse basis een sigaret, sigaar of andere vorm van tabak roken. In veel gevallen en dan met name in en rondom openbare ruimtes gebeurt dit in de buitenlucht om de gezondheid van anderen zo min mogelijk te schaden.

4.000 verschillende giftige stoffen

Van die meer dan 1,5 miljoen Belgen die dagelijks rookt is niet bekend in welke mate dit ook in huis gebeurt maar de ervaring leert dat de verstokte rokers niet de moeite nemen om 15 keer per dag naar buiten te gaan voor hun verslaving en al helemaal niet op een koude of natte dag. Naast dat het roken in een woning zorgt voor een indringende en lastig te verbloemen geur kan het ook nog eens erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid. In sigarettenrook zitten alleen al 4.000 verschillende giftige stoffen waarbij van minimaal 70 bekend is dat ze kanker kunnen veroorzaken.

De schadelijke stoffen blijven tot wel 5 uur in de lucht hangen

Nu zal u misschien denken dat er voor de niet rokende medebewoners alleen gevaar voor de gezondheid is op het moment dat er gerookt wordt en vlak daarna. Helaas is niets minder waar. De schadelijke stoffen die vrijkomen bij het roken van een sigaret kunnen tot wel vijf uur in de lucht blijven hangen en dus invloed hebben op de gezondheid van de medebewoners.

Gele muren en plakkerige meubels

Naast dat de rook lang in de lucht blijft hangen trekt die ook in alle zachtere oppervlakken zoals muren of plafonds met verf of behang of in houten meubels. Dit kan zorgen voor verkleuring van lichte oppervlakken en een vies plakkerig laagje. Hierin schuilt ook het grootste gevaar. De schadelijke stoffen die in de meubels, muren en plafonds trekken worden namelijk bij verhogingen van de temperatuur in de ruimte ook weer losgelaten waardoor er continu schadelijke stoffen in de lucht hangen.

Nicotineaanslag verwijderen van muren en plafonds

Om de binnenruimte weer veilig en toegankelijk te maken voor bijvoorbeeld nieuwe bewoners of iemand die gestopt is met zijn verslaving, moeten de schadelijke stoffen die in de muren en plafonds zijn getrokken daar weer uit worden gehaald. Nicotineaanslag verwijderen uit plafonds, muren of meubels doen wij door gebruik te maken van temperatuurverhoging in de vorm van stoom waarbij de schadelijke stoffen weer loskomen en verwijderd kunnen worden.

Nicotine verwijderen door er overheen te verven

Een andere en ogenschijnlijk voor de hand liggende mogelijkheid om de nicotineaanslag te verwijderen van muren en plafonds is door er simpelweg overheen te schilderen. Dit gebeurt vaak met de gedachte ‘’wat je niet ziet, dat is er ook niet’’. Nicotine heeft echter de eigenschap om makkelijk op te lossen in andere vloeistoffen waaronder verf. Hierdoor kan de nicotine met de schadelijke stoffen weer door de verf heen komen om alsnog die schadelijke stoffen af te geven aan de lucht. Daarbij zal de nicotine ook weer zichtbaar worden en dat ziet er niet fraai uit. Gelukkig bestaan er verfsoorten met een isolerende werking die ervoor zorgen dat, in dit geval, de nicotine geïsoleerd wordt en niet door de verf heen kan komen. Mocht u er dus voor kiezen om de verkleurde muren en plafonds over te schilderen, kies dan altijd voor een isolerende verf.

Rooklucht verwijderen

Naast de lelijke ogende vlekken in de muren en meubels is er ook nog de indringende geur van oude tabaksrook. De bewoner van het pand is hier al lang geurenblind voor geworden maar voor bezoekers blijft het een vervelende ervaring. De mate waarin er in een ruimte gerookt is bepaald op wat voor manier er gereinigd moet worden. In sommige gevallen is het grondig reinigen van de oppervlaktes voldoende maar in andere gevallen moet er ook gewerkt worden met stoomapparatuur en reinigingsmiddelen die het vuil op moleculair niveau verwijderen.

Schoonmaakbedrijf C-Maxi uit Antwerpen

Gezien het grote aantal Belgen dat nog dagelijks rookt is het verwijderen van nicotine en andere schadelijke stoffen die vrijkomen bij tabaksrook een dagelijkse bezigheid voor ons. Wij zijn ervaren en deskundig in het schoonmaken en veilig opleveren van uw door giftige stoffen bevuilde ruimtes. Elke situatie vraagt om een aanpak op maat en daarom voorzien wij uw vrijblijvend van advies en informatie om na te gaan wat wij voor u kunnen betekenen. Wij zijn 24/7 telefonisch beschikbaar maar in geval van iets minder hoge nood kunt u ook online een offerte aanvragen.