Hulp nodig bij extreme schoonmaak gevallen? C-Maxi staat voor u klaar!

  • C-Maxi Flyteam
  • C-Maxi
  • mrt/09/2022

Over buitengewone situaties hoor en lees je vaak veel in de krant en op tv. Er is brand geweest of een overstroming of soms is er een moord gepleegd en is er een lijk gevonden in een woning en de mogelijke toedracht wordt uitgebreid in het nieuws besproken. Vanzelfsprekend misschien, want dit soort situaties trekken de aandacht. Wat een stuk minder in beeld wordt gebracht is de gang van zaken ná dit soort ‘’buitengewone’’ situaties. In negen van de tien gevallen is er zo’n grote chaos ontstaan dat de gemiddelde Belg zich er geen raad mee weet. Bij C-Maxi is het tegenovergestelde waar en zijn wij juist gespecialiseerd in het schoonmaken van extreme situaties. Om een klein beetje inzicht te geven in wat ons werk inhoudt vertel ik jullie in deze blog in het kort wat wij allemaal doen.

Schoonmaken en geur verwijderen

Vaak komen wij in beeld wanneer een ruimte, om welke reden dan ook, leeg is komen te staan. Het kan zijn dat er jarenlang mensen hebben gewoond die veel binnen hebben gerookt of huisdieren hebben gehad en het wat minder nauw namen met de hygiëne. In zulke gevallen moet de complete binnenkant van het huis worden aangepakt. De indringende geur van de ontlasting van huisdieren of sigaretten rook is in de zachtere oppervlakken getrokken en zal niet verdwijnen met een stofdoek en een sopje.

Geur verwijderen

Het verwijderen van rookgeur en andere vieze luchtjes begint uiteraard met het opsporen van de oorzaak en vaak denkt men dat daar de kous ook mee af is. Helaas trekken de vieze geurtjes gemakkelijk in de zachtere oppervlakken zoals hout of stof maar ook in sommige soorten verf. De oorspronkelijke oorzaak is dan verdwenen maar de geur kan nog jaren blijven hangen. Met gebruik van stoom en hitte trekken we de stank uit deze zachte oppervlakken en beschermen we die waar nodig met een coating.

Nicotine aanslag verwijderen

In het geval van tabaksrook is het verwijderen van alleen de geur en het verven van de muren niet voldoende. Witte muren zijn geel geworden en de nicotine is letterlijk in de meubels en wanden getrokken. Omdat nicotine de eigenschap heeft om makkelijk in andere vloeistoffen op te kunnen lossen kan het zijn dat deze door de nieuwe laag verf opnieuw zichtbaar wordt. Tevens kunnen de stoffen die vrijkomen bij het roken ook in de jaren daarna nog zorgen voor schade aan de gezondheid. Wij zorgen ervoor dat de in de wanden en meubels achtergebleven stoffen daaruit worden getrokken of we brengen bijvoorbeeld een isolerende verflaag aan die ervoor zorgt dat er geen schadelijke stoffen meer vrij kunnen komen.

Ontsmetten en desinfecteren

Niet alleen zichtbaar vuil wordt door ons verwijderd, ook de onzichtbare en kleinste deeltjes hebben na een bezoek van ons geen kans meer. Voor een veilig gebruik is het soms nodig om ruimtes volledig te ontsmetten en te desinfecteren.

Desinfectie bij infectieziekten

Een op dit moment actueel item is het desinfecteren na infectieziekten. Zoals we weten kunnen sommige bacteriën, schimmels of parasieten overleven in de lucht of op bepaalde oppervlakken. Wanneer er bijvoorbeeld een ziek persoon in een ruimte is geweest moet deze ruimte ontsmet worden om te voorkomen dat er ziektes worden overgedragen. De mate van gevaar bepaalt of het genoeg is om de ruimte een grondige schoonmaak te geven of dat er ook nog verneveld moet worden met een desinfectiemiddel om de kleinste hoekjes en kiertjes mee te pakken en de ruimte compleet te ontsmetten.

Verzamelwoede of hoarding schoonmaak

Regelmatig zijn er programma’s op tv die aandacht besteden aan het fenomeen verzamelwoede of hoarding. De personen die voorkomen in deze programma’s hebben jarenlang spullen verzameld zonder ooit iets weg te gooien en hun woning is vaak nauwelijks meer toegankelijk. Wanneer de woning eindelijk opgeruimd en schoongemaakt kan en mag worden is het probleem zo groot geworden dat niemand meer waar ze moeten beginnen. Ook dit soort situaties vragen om een aanpak op maat. In sommige gevallen gaat het om het leeghalen en een grondige schoonmaak maar in veel gevallen moet de ruimte volledig ontsmet en gedesinfecteerd worden. Wij zorgen dat de woning weer toegankelijk en leefbaar wordt door de ruimtes leeg te halen en elke vierkante smetteloos schoon te maken.

Plaats delict schoonmaken

Een overval, gezinsdrama of burenruzie zijn helaas vaak te zien in het nieuws op tv en te lezen in de krant. Soms een spannend verhaal maar nagenoeg altijd met een trieste afloop. Na dit soort situaties blijft er meestal een ravage achter voor de nabestaanden en het opruimen daarvan is wel het laatste waar zij zich dan mee bezig willen houden. Een plaats delict schoonmaak vindt nooit meteen plaats na een incident omdat er eerst een sporenonderzoek gedaan moet worden. Hierdoor hebben lichaamssappen en andere mogelijke ziekteverwekkers de kans om zich verder door de ruimte te verspreiden. Omdat er in het geval van menselijke resten en lichaamssappen altijd gevaar op de loer ligt in de vorm van ziektes is het opruimen en schoonmaken hiervan een specialistische klus. Wij ontsmetten en desinfecteren de ruimtes volledig zodat de deze daarna weer zonder gevaar voor de gezondheid zijn te gebruiken. Ook zorgen we ervoor dat, waar mogelijk, de zichtbare gevolgen van het drama verwijderd worden zodat de gebruikers van de ruimte hier niet elke keer aan herinnerd worden.

C-Maxi, de specialist in extreme situaties

Zoals je hebt kunnen lezen is C-Maxi gespecialiseerd in extreme vormen van schoonmaak. Wij weten als geen ander dat elke situatie een aanpak op maat nodig heeft en daarom bekijken we samen met u wat het beste is in uw situatie. Naast het praktische gedeelte houden wij rekening met de impact van bepaalde situaties op de betrokkenen en passen wij waar nodig onze werkzaamheden daarop aan. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op om de situatie te bespreken. U kunt ons via telefoon, mail of whatsapp bereiken of hier direct een offerte aanvragen.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar en kunt u meteen met ons bellen op 0470-636311.