Hoe gaat de schoonmaak na lijkvinding of moord in zijn werk?

 • C-Maxi Flyteam
 • C-Maxi
 • jan/18/2023

Het huis reinigen na een lijkvinding is iets wat u het beste kunt overlaten aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Een moord of zelfmoord van een geliefde is een afschuwelijke gebeurtenis. Dit is een groot trauma, waarbij u tijd nodig zult hebben om dit te verwerken. Bovendien kan de overlijdenslocatie er verschrikkelijk uitzien, met beelden die u nooit meer zult vergeten. Daarnaast kunnen er gevaren aanwezig zijn, bijvoorbeeld ziektekiemen in het bloed. Bij C-Maxi kunt u terecht voor een schoonmaak na een lijkvinding.

Waarom kiest u voor een schoonmaakbedrijf na overlijden?

Een overlijden na een zelfmoord of moord is een verschrikkelijke zaak. Alhoewel vaak gedacht wordt dat het schoonmaken na een moord of zelfmoord als een vorm van afsluiten kan dienen, blijkt in de praktijk dat dit psychisch te zwaar is. Voor uw eigen psychische en fysieke gesteldheid is het beter om een professioneel schoonmaakbedrijf na overlijden in te schakelen. Wij weten met welke veiligheidsoverwegingen we rekening dienen te houden en we zijn ons bewust van de gevaren die dergelijke overlijdenslocaties met zich meebrengen.

U wordt hier geconfronteerd met beelden die als te schokkend ervaren kunnen worden. Bovendien zit u midden in een rouwproces. Daarom kunt u de schoonmaak na een moord of zelfmoord het beste overlaten aan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Wij voeren deze taak grondig uit, met de benodigde compassie voor de nabestaanden.

Hoe pakken wij een lijkvinding schoonmaak aan?

Het huis reinigen na een lijkvinding is een proces dat bestaat uit een aantal vaste stappen. Ten eerste wordt alles in gang gezet doordat een familielid, de gemeente of een andere instantie contact opneemt met ons schoonmaakbedrijf na het overlijden. De schoonmaak, ook wel bekend als trauma reiniging, wordt gestart nadat het stoffelijk overschot weg is gehaald.

Voor een schoonmaak na een moord of zelfmoord zijn allerlei speciale hulpmiddelen nodig. Hierbij kan gedacht worden aan overalls, handschoenen, oogbescherming en ademhalingsbescherming zoals maskers. Als eerste worden de vervuilde materialen van het plaats delict weggehaald. Dit is veiliger voor zowel onze schoonmakers als de mensen die de ruimte na de lijkvinding schoonmaak betreden. Na het verwijderen van het zichtbare vuil wordt het onzichtbare vuil aangepakt met behulp van speciale chemicaliën. Hierbij kunt u denken aan bacteriën en pathogenen (bijvoorbeeld ziekteverwekkers zoals HIV, hepatitis, E. coli, tuberculose en meer). Een plaats delict moet dus zowel visueel als hygiënisch gereinigd worden.

Na het aanpakken van het zichtbare en het onzichtbare vuil wordt de geur aangepakt. Een moord of zelfmoord kan gepaard gaan met allerlei onaangename geuren. Dit is helemaal het geval bij een schoonmaak na overlijden of onopgemerkte dood. Lichaamssappen trekken in nabij gelegen oppervlakken en er komen daarnaast ook gassen vrij. De ruimte zal gevrijwaard zijn van de sterke lijkgeur. Tot slot controleert ons schoonmaakteam de gehele ruimte. Wij lopen alles na, zodat voorkomen wordt dat de nabestaanden geconfronteerd worden met de nasleep van de traumatische gebeurtenis. Er zal niets meer te zien zijn van wat er heeft plaatsgevonden.

Voor welke situaties kunt u ons schoonmaakbedrijf inschakelen?

U kunt bij ons terecht voor een discrete schoonmaak na lijkvinding. In het verleden zijn we ingeschakeld voor de volgende situaties:

 • Moord
 • Verhanging
 • Overdosis
 • Verstikking
 • Verdrinking
 • Vergiftiging
 • Doorgesneden polsen
 • Sprong van een gebouw
 • Zelfdoding met een vuurwapen

Schoonmaak na moord of zelfmoord door C-Maxi

De plotselinge dood van een familielid of geliefde door moord of zelfmoord is een traumatische gebeurtenis die moeilijk te bevatten is. Zowel om psychische redenen als om veiligheidsredenen is het beter om het schoonmaken na een moord of zelfmoord over te laten aan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Wij staan u graag bij gedurende deze moeilijke tijd. Door onze jaren aan ervaring weten wij wat nodig is voor een grondige reiniging. Via de buttons hieronder kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een gratis en geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Wij zijn actief in heel België.