Verzamelstoornis of hoarding

Professionele schoonmaak

Wellicht heeft u er wel eens van gehoord of heeft u het voorbij zien komen in een tv-programma: hoarding, ook wel bekend als een verzamelstoornis. Deze stoornis zorgt ervoor dat mensen niet kunnen ophouden met verzamelen. Alhoewel in sommige gevallen geen sprake meer is van verzamelen, maar van het simpelweg niet weg kunnen gooien van spullen. Het is mogelijk dat iemand binnen uw familie of vriendenkring last heeft van deze stoornis. In de meest extreme gevallen heeft iemand decennialang spullen verzameld. In zulke gevallen is een hoarding schoonmaak vereist. Hiervoor kunt u bij ons gespecialiseerde team terecht. Wij staan 24/7 voor u klaar.

De opkuis van vervuilde woningen

Hoarding is een vrij onzichtbaar probleem met enorme gevolgen voor zowel de persoon met de stoornis als de omgeving van deze persoon. Iemand met een verzamelstoornis beseft vaak niet hoe ver hij of zij doorslaat in de verzameldrang. Hierbij stapelen spullen en afval op in de woning, totdat er uiteindelijk geen doorkomen meer aan is. Alle kamers staan compleet vol. Het huis opruimen en het huis compleet leegmaken zijn de twee beste oplossingen hiervoor.

Helaas ziet de persoon met de verzamelstoornis zelf in veel situaties het probleem niet. In sommige gevallen kan psychologische hulp de vicieuze cirkel doorbreken, in andere situaties komt de persoon te overlijden voordat een hoarding schoonmaak kan plaatsvinden. Dan komt het probleem van het opruimen bij de erfgenamen te liggen. In zulke situaties is het fijn als u kunt terugvallen op een professioneel team dat u helpt bij de opkuis van dergelijke vervuilde woningen.

Laat het huis opruimen door ons team

Een huis leegmaken is de beste manier om te voorkomen dat het probleem nog groter kan worden. Het klinkt wellicht als een simpele oplossing, maar in combinatie met psychologische hulp voor de hoarder blijkt in de praktijk hoeveel verschil een professionele schoonmaak kan maken. Ons team maakt een woning weer toegankelijk en bewoonbaar. Wij hebben veel expertise in het omgaan met dit soort verzamelstoornissen. Niet alleen ruimen wij effectief en doelgericht op, maar wij verliezen ook nooit de gevoelens van de betrokken personen uit het oog.

Hoarding schoonmaak door C-Maxi

Ons team heeft niet alleen jaren aan ervaring met dergelijke situaties, maar wij beschikken tevens over de juiste materialen en middelen om de opkuis van vervuilde woningen optimaal uit te kunnen voeren. Ons team van ervaren en betrokken schoonmakers is snel en flexibel inzetbaar in de brede regio Antwerpen. Altijd wordt in goed overleg bepaald wat de meest geschikte aanpak en het beste moment is om een hoarding schoonmaak uit te voeren. Een huis geheel leegmaken of een huis opruimen waarbij specifieke spullen behouden blijven: wij doen het allemaal. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem via onderstaande buttons contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches