Crime Scene Cleaning

Opkuis plaats delict

Schoonmaak na een moord staat ook wel bekend als crime scene cleaning. Op dergelijke plaatsen moeten eerst onderzoeken en analyses gemaakt worden. Nadat het sporenonderzoek is afgerond, is het de bedoeling dat deze plek weer teruggebracht wordt naar de originele staat. Immers kan het per situatie verschillen om wat voor omgeving het gaat. Het kan bijvoorbeeld gaan om een woning. Een moord op deze plek is bijzonder verontrustend, zowel voor een toeschouwer als voor de inwoners. Er is iets vreselijks gebeurd, maar de fysieke sporen hiervan kunnen dankzij ons team optimaal weggehaald worden.

Schoonmaak plaats delict: wat kunnen wij betekenen?

Na de afronding van het sporenonderzoek bent u op zoek naar een schoonmaakteam die de plek des onheils weer terug kan brengen naar de originele staat. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. De opkuis van een plaats delict is een vast onderdeel van het herstel. Alle sporen van wat er gebeurd is dienen uitgewist te worden, net zoals de restanten van het (langlopende) onderzoek. Ons team zorgt ervoor dat er niets meer te zien valt van de misdaad. Maar er is meer dan wat zichtbaar is voor het blote oog.

Het belang van schoonmaak na een moord

Lichaamssappen zoals bloed, urine en slijm zijn zichtbaar. Maar ook de dingen die niet op het eerste oog zichtbaar zijn dienen goed gereinigd te worden tijdens de extreme cleaning die uitgevoerd moet worden op een plaats delict. Het zijn juist de onzichtbare dingen die het gevaarlijkst kunnen zijn.

Zo kunnen bloeddruppels en restjes lichaamssappen flink wat ziekteverwekkers met zich meedragen, zelfs als ze niet zichtbaar zijn. Een grondige schoonmaak na een moord neemt het risico op besmetting met HIV, TBC, herpes, hepatitis C en vergelijkbare ziektes weg. Ons team heeft jaren aan ervaring met de schoonmaak van een plaats delict. Wij beschikken hierdoor over de juiste materialen en middelen om dergelijke klussen aan te kunnen pakken.

Ook voor extreme cleaning kunt u bij C-Maxi terecht

Een specialistische en behoedzame aanpak is vereist bij de opkuis van een plaats delict. Professionals weten waar zij zichzelf aan blootstellen en ondernemen de juiste stappen om zichzelf te beschermen tegen potentieel gevaarlijke stoffen. Laat daarom nooit de schoonmaak na een moord over aan een ongekwalificeerd persoon.

Het Fly Team van C-Maxi is speciaal getraind voor dit soort situaties. Wij beschikken over een getest plan van aanpak waardoor een plaats delict weer hygiënisch schoon zal zijn. Wij gebruiken beschermende kleding inclusief gezichtsbescherming om het op een plaats delict aanwezige afwal (bloed, weefsel en andere lichaamssappen) af te voeren. Zo weet u zeker dat de klus volledig veilig en verantwoord uitgevoerd wordt. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem via onderstaande buttons contact met ons op.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches