Opkuis plaats van de misdrijf

Opkuis plaats misdrijf

Een plaats delict kan om veel redenen verontrustend zijn voor een toeschouwer. Niet alleen de wetenschap dat er onlangs iets vreselijks gebeurd is, maar ook de ter plekke uitgevoerde onderzoeken en analyses maken het een plek waar niemand graag is. Toch komt er, na het afronden van sporenonderzoek, altijd het moment dat de plek weer teruggebracht moet worden naar de originele staat.

De schoonmaak of opkuis van de plaats delict maakt hier een vast onderdeel van uit. Alle sporen van wat er gebeurd is dienen uitgewist te worden, net zoals de restanten van een soms langlopend onderzoek. Dat is echter alleen nog maar de basis. Ook de dingen die onzichtbaar zijn, dienen goed gereinigd te worden.

Dit zijn vaak de zaken die het gevaarlijkst kunnen zijn. Een onopvallende bloeddruppel of een restje lichaamssappen kunnen behoorlijk wat ziekteverwekkers met zich meedragen. In extreme gevallen kunnen aanwezigen hierdoor een risico lopen op besmetting met HIV, TBC, herpes, hepatitis C, en meer.

Dergelijke risico’s vragen een specialistische en uiterst behoedzame aanpak. Een ongekwalificeerd persoon kan in zo’n situatie te oppervlakkig reinigen, waardoor de echte vervuiling niet aangepakt wordt. Of, in het slechtste geval, de schoonmaker zichzelf blootstelt aan potentieel gevaarlijke stoffen.

 Daarom wordt altijd aangeraden om voor de schoonmaak van een plaats delict een deskundig schoonmaakbedrijf in te schakelen. Wij, van www.c-maxiflyteam.be, hebben speciaal getraind personeel en een strak, getest plan van aanpak. Hiermee wordt de voormalige plaats delict volledig gedesinfecteerd en daarmee weer volledig hygiënisch schoon.

 Het personeel wat ingezet wordt is getraind in het werken met en afvoeren van biohazardous-afval, waar het op een plaats delict aanwezige afval – denk aan bloed, weefsel en andere lichaamssappen – toe behoren. Hierbij werken zij in volledig beschermende kleding, inclusief gezichtsbescherming. Ook gebruiken zij enkel voor industrieel gebruik goedgekeurde middelen en materialen, voor het beste resultaat.

 

Zo weet u zeker dat de klus volledig veilig en verantwoord uitgevoerd wordt. Benieuwd om te horen wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact op.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches