Schoonmaak na (zelf)moord

Professionele schoonmaak na (zelf)moord

Een (zelf)moord is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen waar een naaste mee geconfronteerd kan worden. Niet alleen is er de nasleep van het ‘hoe’ en ‘waarom’, het onbegrip en het ontbreken van een passend afscheid. Daarnaast zijn er de juridische en medische onderzoeken. Zowel bij een moord als bij een zelfmoord zal er onderzoek gedaan moeten worden naar de aanleidingen en gevolgen.

Door de heftige gevolgen van een (zelf)moord is een extreme schoonmaak vereist. Een plaats delict schoonmaken is heftig, of het nu gaat om een zelfmoord of een moord. Dit komt onder meer omdat er lichaamssappen zoals bloed in grote mate aanwezig kunnen zijn. Voor een nabestaande is het simpelweg te heftig, maar ook gevaarlijk, om een plaats delict schoonmaak zelf uit te voeren. Het Fly Team van C-Maxi kan u in dit soort situaties snel, vriendelijk, efficiënt en discreet helpen bij de professionele schoonmaak van een huis na moord of zelfmoord.

Waarom laat u de schoonmaak na een zelfmoord over aan een professioneel team?

Een plek waar een (zelf)moord heeft plaatsgevonden is iets gruwelijks. Vaak gebeurt dit binnen de woning van de overledene. Deze plek zal voor u, als nabestaande, nooit meer hetzelfde zijn. Alhoewel niemand deze beelden voor u kan verwijderen, kan er wel hulp ingeschakeld worden voor het opkuisen van de ruimte(s). Op dergelijke plekken kan een behoorlijke hoeveelheid bloed en andere lichaamssappen achtergebleven zijn.

Dit is niet alleen confronterend en mentaal gezien een zware klus om zelf op te ruimen, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Bij inadequaat schoonmaken en reinigen loopt u het gevaar op besmetting met infectieziektes zoals HIV, hepatitis B of C en MRSA, mocht er besmet bloed aanwezig zijn. De professionele schoonmaak van een huis in deze omstandigheden vereist een specifieke en veilige aanpak door professionals. Zo wordt het risico geminimaliseerd en weet u zeker dat de woning optimaal gedesinfecteerd wordt. Bovendien kan ons team goed omgaan met lastig te reinigen plekken, zoals vlekken in de vloerbedekking.

Extreme schoonmaak nodig? C-Maxi helpt u

Standaard schoonmaakmiddelen zijn niet voldoende als het gaat om een plaats delict schoonmaak. U kunt hiervoor het beste gebruikmaken van de diensten van een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in dergelijke calamiteitenschoonmaak. Wij helpen u snel, vriendelijk en discreet. Ons team beschikt over de juiste middelen en de ervaring om een schoonmaak na een (zelf)moord efficiënt uit te voeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op via de onderstaande buttons.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches