Desinfectie bij infectieziekten

Besmetting door infectieziekten is op dit moment actueler dan ooit. Het Coronavirus slaat om zich heen en lijkt lastig af te stoppen. Om u zo veilig mogelijk te kunnen bewegen in ruimtes waarin een besmet persoon is geweest is het zaak om de ruimte helemaal te desinfecteren. Verschillende virussen, waaronder dus Covid-19, kunnen op bepaalde oppervlakken langere tijd overleven en daarom is de kans op een tweedehands besmetting erg groot. C-maxi is een gerenommeerd schoonmaakbedrijf in Antwerpen dat gespecialiseerd is in de meest hardnekkige schoonmaakklussen. Door de Coronapandemie is het ontsmetten van ruimtes voor ons een dagelijkse klus geworden. Hieronder leest u hoe wij van C-maxi te werk gaan in verschillende situaties waarbij een ruimte ontsmet of gedesinfecteerd moet worden.

Ruimte ontsmetten

Om besmetting of alleen al de angst voor besmetting te voorkomen kan de desinfectie van een ruimte uitkomst bieden. Waar bij een normale schoonmaak met name het zichtbare vuil verwijderd wordt ligt de focus bij een desinfectie schoonmaak op het schoonmaken van onzichtbare deeltjes zoals schadelijke ziektekiemen.

Plan van aanpak

Voor het desinfecteren beginnen we met het maken van een plan van aanpak voor de te ontsmetten ruimte. Afhankelijk van de infectieziekte en de bijbehorende besmettingsgraad worden er verschillende technieken gebruikt. Er kan gekozen worden voor een basisaanpak waarbij de ruimte handmatig wordt schoongemaakt en vervolgens wordt gedesinfecteerd door onze gespecialiseerde schoonmakers. Wanneer een ruimte iets meer aandacht behoeft wordt er na de reguliere schoonmaak ook nog een desinfectiemiddel verneveld. Op deze manier worden ook de kleinste hoekjes meegepakt. Houd er bij het vernevelen van een ruimte rekening mee dat oppervlaktes die niet in aanraking mogen komen met het desinfectiemiddel of met vocht in het algemeen afgedekt moeten worden of helemaal uit de ruimte gehaald moeten worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan kunst of elektrische apparatuur.

Schoonmaakbedrijf Antwerpen

C-maxi is hét schoonmaakbedrijf in Antwerpen en de rest van België voor het ontsmetten van ruimtes. Wij bedienen zowel de particuliere als de zakelijke markt en kunnen waar nodig op korte termijn acteren. Wij begrijpen als geen ander dat u uw ruimtes niet ongebruikt leeg wil laten staan en doen er daarom alles aan om op een zo kort mogelijke termijn de klus te klaren. Bent u benieuwd wat wij voor uw situatie kunnen betekenen neem dan vrijblijvend per mail, telefoon of whatsapp contact met ons op of vraag hier direct een offerte aan. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur, zeven dagen per week telefonisch bereikbaar.

Recente projecten

BLIJF OP DE HOOGTE

Onze branches